Ελαιόλαδο: οφέλη που ίσως δεν γνωρίζετε

Tο αστέρι της ελληνικής γαστρονομίας, το ελαιόλαδο, ξεχωρίζει όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τις πολλαπλές ιδιότητες που έχει για την υγεία. Γνωστό και ως υγρός χρυσός, πιστώνεται με πολλά οφέλη, τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά.

Η κατανάλωση ελαιόλαδου σχετίζεται με τη μείωση της εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Και δεν είναι μόνο αυτά! Ας δούμε μερικά από τα οφέλη που ίσως να μην γνωρίζατε:

Ελέγχει τη χοληστερόλη

Το ελαιόλαδο είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τη ρύθμιση της χοληστερόλης στο σώμα. Το πιο ενδεδειγμένο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αυτός ο τύπος λαδιού, που λαμβάνεται μόνο με ψυχρή πίεση και υψηλή ποιότητα, του δίνει μια διατροφική σύνθεση που το καθιστά εξαιρετικό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ελαϊκό οξύ, είναι πολύ επωφελές για την υγεία της καρδιάς και του ήπατος.

Βελτιώνει την κυκλοφορία

Γνωρίζατε ότι το ελαιόλαδο μειώνει κατά 66% τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κυκλοφορικού στα άκρα; Η μεσογειακή διατροφή, η οποία συνοδεύεται με το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς μπορεί να μειώσει έως και 66% τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων κυκλοφορίας στα άκρα. Τα υγιή λίπη του ελαιόλαδου βοηθούν στη μείωση των υψηλών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού έναντι λοιμώξεων, οι οποίες μπορεί να προκαλέσει χρόνιες ασθένειες. Το ελαιόλαδο συμβάλλει στην ενίσχυση του, χάρη στα αντιοξειδωτικά και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε αυτό το προϊόν. Έτσι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει προστασία από ασθένειες.

Προστατεύει τον εγκέφαλο

Το ελαιόλαδο προστατεύει από τις εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου. Τα μονοακόρεστα λίπη ενισχύουν τη μνήμη καθώς και την ικανότητα μάθησης. Ωστόσο, η χρήση του ελαιόλαδου δεν είναι από μόνη της αρκετή για να κρατήσουμε τον εγκέφαλο μας σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να φροντίζουμε να τον ασκούμε συνεχώς μέσα από δραστηριότητες που μας διασκεδάζουν. Και είναι αρκετά εύκολο να το κάνουμε αυτό: Σας αρέσει το καζίνο;Παίξε ένα παιχνίδι!

Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις

Το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου σε αρθρώσεις και μυς.

Βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει. Ακούγεται αντιφατικό αλλά το ελαιόλαδο είναι σύμμαχος στην απώλεια του περιττού λίπους. Με μέτρια κατανάλωση, θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να παραμείνετε υγιείς.

Οφέλη για το σώμα

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά ενυδατικά προϊόντα και είναι πολύ ωφέλιμο για το δέρμα, καθώς ενισχύει την ενυδάτωση του και συμβάλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας. Επιπλέον, είναι ιδανικό για την επούλωση των σημαδιών από ουλές.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυσικά λιπαρά οξέα και της συμβολής των βιταμινών Ε και Κ, το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, επιτρέποντας τη διατήρηση της φυσικής ελαστικότητας του δέρματος.

Δυναμώνει τα μαλλιά

Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής. Λόγω της εξαιρετικής διατροφικής του σύνθεσης, είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε όμορφα και πλούσια μαλλιά.